Thomas Jensen

Funktionsleder at Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
  • Claim this Profile
Contact Information
us****@****om
(386) 825-5501
Location
Copenhagen, Capital Region, Denmark, DK
Languages
  • Danish -
  • English -

Topline Score

Topline score feature will be out soon.

Bio

Generated by
Topline AI

You need to have a working account to view this content.
You need to have a working account to view this content.

Credentials

  • Management of Risk
    -
  • PRINCE 2
    -

Experience

    • Denmark
    • Government Administration
    • 1 - 100 Employee
    • Funktionsleder
      • Mar 2017 - Present

      Som funktionsleder i kontoret Metode og Teknologi, er det min primære opgave at koordinere indsatsen for en gruppe af IT-udviklere og en Test Manager. Jeg deltager også i arbejdet i SDFE's gruppe af enterprisearkitekter. Det giver en meget alsidig opgaveportefølje, hvor jeg skal:* Planlægge aktiviteter, så udviklergruppens indsats er i overensstemmelse med SDFE's overordnede visioner og mål.* Stå for den daglige ledelse i udviklergruppen og sørge for, at udviklerne har muligheden for, at de kan performe optimalt.* Hjælpe med implementeringen af et Test Management System i SDFE og koordinere testindsatsen med styrelsens Test Manager.* Hjælpe med at visualisere mulighederne og implementere hensigtsmæssige ændringer i SDFE's enterprisearkitektur.Af praktiske eksempler på opgaver er jeg med til at:* Koordinere udviklingsindsatsen for en række forskellige forvaltningssystemer for geografiske data* Medvirke til at implementere brugen af machine learning i SDFE og udvikle styrelsens samlede kapacitet indenfor dette område.* Implementere et Test management System og hjælpe med at højne styrelsens testmodenhed. * Udfærdige oplæg til "kommende teknologier", der skal visualisere, hvordan den teknologiske udvikling kan finde indpas i SDFE.

    • Projektleder ved Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse
      • Aug 2012 - Feb 2017

      Som projektleder ved FMI har jeg ansvaret for udviklingen af Map Delivery System (MDS). MDS anvendes til at distribuere geospatial information til alle myndigheder i Forsvaret, og kan bedst beskrives som Forsvarets WebGIS. Systemet kan anvendes som WebGIS af brugere uden specialistværktøjer, og stiller derudover webservices (WMS, WFS og ESRI Feature Services) til rådighed for specialistværktøjer. Den nyeste version af MDS er baseret på Portal for ArcGIS teknologien.Jeg har i min tid i Forsvaret været projektleder på flere udbudsprojekter, og har derigennem fået en god forståelse for, hvorledes udbudsprocessen håndteres i det offentlige. Jeg har anvendt såvel EU's udbudsdirektiv som SKI udbud i denne forbindelse.Som et led i min opgaveløsning, lægger jeg stor vægt på den løbende kontakt til mine kunder. Målet for ethvert IT udviklingsprojekt er, at give kunden det optimalt mulige produkt, indenfor de rammer (tid og økonomi) der er afsat for projektet. Derfor er det helt essentielt for en god projektstyring, løbende at inddrage og forventningsafstemme et projektforløb med kunden.

    • Information Technology & Services
    • 1 - 100 Employee
    • Projektleder og Systemudvikler
      • Jan 2009 - May 2012

      Jun 2009 – Jul 2011: Ressource, Kompetence og CV database, Projektleder: Projektleder for et internt projekt der etablerede et system til centralt at vedligeholde al CV og referenceinformation i Atkins DK. Som projektorganisation er dette system i dag forretningskritisk for Atkins DK, idet det er essentielt for organisationen at aflevere CV’er og projektreferencer af en høj kvalitet i forbindelse med tilbudsgivningen. Har stået for projektets tilblivelse fra start til slut, fra at indsamle de oprindelige ønsker til systemet, analysere behovene for funktionalitet, opbygge den bagvedliggende databasestruktur og programmere funktionaliteten, planlægge og udføre implementationsfasen samt uddanne personalet i brugen af systemet. Har siden ibrugtagningen været ansvarlig for systemets drift.Nov 2009 – Jun 2011: UdINaturen.dk, Programmør og Teknisk projektleder: Som et centralt led i Naturstyrelsens markedsføring af sig selv ud imod offentligheden, har Atkins udviklet UdINaturen.dk. Stod her indledningsvist for den bagvedliggende database og udviklingen af en lang række C# komponenter til systemet. Overtog på et kritisk tidspunkt i projektet koordineringen af udviklingsindsatsen og stod herefter for den løbende kommunikation med kunden, at binde systemudviklingen sammen efter kundens ønsker, samle projektholdet om opgaven og teste leverancerne op imod specifikationerne – alt sammen i et meget hektisk forløb. Jan 2009 – Sep 2010: Trafikanalyse baseret på GPS data, Projektleder: Projektleder på et konsulentprojekt for Vejdirektoratet der som et vidensindsamlingsprojekt indsamlede GPS hastighedsmålinger fra personbiler og ud fra dem beregnede hastighedsprofiler på det samlede danske vejnet. Stod for kommunikationen med kunden, allokeringen af ressourcer til opgaverne og udviklede metoder og analyser til at besvare de spørgsmål der opstod i løbet af projektfasen.

    • Denmark
    • Construction
    • 200 - 300 Employee
    • Systemudvikler
      • Aug 2000 - Dec 2008

      Feb 2008 – Dec 2008: TeleGIS, Seniorprogrammør: TeleGIS var baseret på LE34 WebGIS (se nedenfor) og var en tilrettet web applikation der hjalp med det administrative arbejde i forbindelse med placering for nye telemaster. Systemet var udviklet i PHP og JavaScript, og anvendte adskillige eksterne webservices (både kort og databaserede) til at stille data til rådighed for brugerne. Lokale data blev gemt i en MySQL database. Jan 2007 – Feb 2008: LE34 WebGIS, Seniorprogrammør: Stod for arkitekturen, udviklingen og produktorienteringen af LE34 WebGIS. Produktet tillod de danske kommuner let at eksportere deres geografiske kortopsætninger til en Webapplikation med kortvisning. Applikationen var moduliseret hvilket betød, at værktøjer som digitalisering og print kunne kobles på de enkelte GIS opsætninger efter behov. Løsningen blev udviklet i PHP og JavaScript, og anvendte et administrationsmodul udviklet i Visual Basic.Feb 2005 – Aug 2006: MobilGIS Fotoregistrering, Arkitekt og Seniorprogrammør: Udviklede til brug ved udvidelsen af Motorring 3 ved København et system til fotoregistrering af bygningsskader. Systemet anvendte en håndholdt enhed der vha en tynd mobilklient registrerede data via internettet. Systemet tillod brugere at digitalisere positioner på deres detailfotos direkte i marken ved hjælp af en PDA og en mobiltelefon. Efterfølgende blev der registreret over 30.000 digitale fotos ved hjælp af applikationen.Sep 2002 – Mar 2003: Simpel metadata editor, Systemdesigner og programmør: Den simple metadataediotor var den første samlede metadataeditor i Danmark der kunne udveksle information med KMS' officielle site Geodata-Info.dk. Systemet blev anvendt af blandt andet størstedelen af de danske amter til at vedligeholde, udveksle og anvende deres metadata i den daglige drift. Editoren var opbygget i Visual Basic og anvendte en Access database. Applikationen anvendte den på det tidspunkt officielle ISO standard til udveksling af metadata.

    • Norway
    • Architecture and Planning
    • 1 - 100 Employee
    • Systemudvikler
      • Jan 1998 - Jul 2000

Education

  • Aalborg Universitet
    Cand Geom, GIS, Kortlægning og Teknisk Måling
    1992 - 1997

Community

You need to have a working account to view this content. Click here to join now