Lisa Clemensson

HR-ansvarig at Medley
  • Claim this Profile
Contact Information
us****@****om
(386) 825-5501
Location
Stockholm, Stockholm County, Sweden, SE

Topline Score

Topline score feature will be out soon.

Bio

Generated by
Topline AI

5.0

/5.0
/ Based on 2 ratings
  • (2)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)

Filter reviews by:

Åsa Mannbro

Jag har haft förmånen att vara Lisas handledare. Jag upplever Lisa otroligt ambitiös och påläst. Hon är handlingskraftig, lösningsfokuserad och sätter sig snabbt in i uppgiften. Med sitt sunda förhållningssätt och ett bra arbetsgivarperspektiv är jag övertygad om att Lisa kommer bli en mycket bra HR-person och jag ger henne mina varmaste rekommendationer.

Stina Holmbom

Under min medverkan som adept i studentmentorskaps-programmet lärde jag känna Lisa. Hon gav ett intryck av att vara driven och engagerad i det hon tar sig för. Tillsammans med kollegan Hanna guidade hon ett gäng studenter på 15 personer under de första månaderna av vår studietid. Som person är Lisa lugn, jordnära och stöttande. Hon är dessutom noggrann och har en stark kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Jag (och säkert många andra) värdesatte hennes förmåga att se varje person i gruppen som en individ och stötta på ett positivt sätt. Tack Lisa för din tid som studentmentor!

You need to have a working account to view this content.
You need to have a working account to view this content.

Experience

    • Sweden
    • Wellness and Fitness Services
    • 100 - 200 Employee
    • HR-ansvarig
      • May 2023 - Present

      Som HR-ansvarig leder och utvecklar jag Medleys HR-arbete framåt och bidrar till bolagets spännande tillväxtresa! Medley är en av Sveriges ledande aktörer i bad- och friskvårdsbranschen och startade sin verksamhet 2001. Fler än 20 bad- och träningsanläggningar drivs idag av Medley fördelade på 17 kommuner. I flertalet fall bedrivs verksamheten i anläggningar som ägs av kommuner men verksamhet bedrivs även i egna lokaler. Sedan 2012 ägs Medley till 100 procent av moderbolaget Tagehus… Show more Som HR-ansvarig leder och utvecklar jag Medleys HR-arbete framåt och bidrar till bolagets spännande tillväxtresa! Medley är en av Sveriges ledande aktörer i bad- och friskvårdsbranschen och startade sin verksamhet 2001. Fler än 20 bad- och träningsanläggningar drivs idag av Medley fördelade på 17 kommuner. I flertalet fall bedrivs verksamheten i anläggningar som ägs av kommuner men verksamhet bedrivs även i egna lokaler. Sedan 2012 ägs Medley till 100 procent av moderbolaget Tagehus. 2022 var omsättningen 402 miljoner kronor. Medley har idag cirka 300 heltidsanställda och 600 timanställda medarbetare. Show less Som HR-ansvarig leder och utvecklar jag Medleys HR-arbete framåt och bidrar till bolagets spännande tillväxtresa! Medley är en av Sveriges ledande aktörer i bad- och friskvårdsbranschen och startade sin verksamhet 2001. Fler än 20 bad- och träningsanläggningar drivs idag av Medley fördelade på 17 kommuner. I flertalet fall bedrivs verksamheten i anläggningar som ägs av kommuner men verksamhet bedrivs även i egna lokaler. Sedan 2012 ägs Medley till 100 procent av moderbolaget Tagehus… Show more Som HR-ansvarig leder och utvecklar jag Medleys HR-arbete framåt och bidrar till bolagets spännande tillväxtresa! Medley är en av Sveriges ledande aktörer i bad- och friskvårdsbranschen och startade sin verksamhet 2001. Fler än 20 bad- och träningsanläggningar drivs idag av Medley fördelade på 17 kommuner. I flertalet fall bedrivs verksamheten i anläggningar som ägs av kommuner men verksamhet bedrivs även i egna lokaler. Sedan 2012 ägs Medley till 100 procent av moderbolaget Tagehus. 2022 var omsättningen 402 miljoner kronor. Medley har idag cirka 300 heltidsanställda och 600 timanställda medarbetare. Show less

    • Sweden
    • Human Resources Services
    • 1 - 100 Employee
    • HR-konsult
      • Dec 2021 - May 2023

      Sweden HR group är en high-end konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture, som erbjuder flexibla och moderna lösningar inom alla företags organisatoriska och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande. Som konsult gick jag ofta in och agerade HR-ansvarig eller HRBP ute hos våra kunder. Antingen hade företaget valt att outsourca hela deras HR-funktion till oss eller så agerade jag extended HR till deras befintliga HR-team. Genom löpande leverans utvecklade och… Show more Sweden HR group är en high-end konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture, som erbjuder flexibla och moderna lösningar inom alla företags organisatoriska och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande. Som konsult gick jag ofta in och agerade HR-ansvarig eller HRBP ute hos våra kunder. Antingen hade företaget valt att outsourca hela deras HR-funktion till oss eller så agerade jag extended HR till deras befintliga HR-team. Genom löpande leverans utvecklade och stärkte jag, tillsammans med mina kollegor, allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser. Vi arbetade också med HR-strategiska och organisationsutvecklande projekt såsom t.ex. HR-strategi, Omstrukturering, Employer branding eller Kompetens- och prestationsoptimering. Show less Sweden HR group är en high-end konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture, som erbjuder flexibla och moderna lösningar inom alla företags organisatoriska och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande. Som konsult gick jag ofta in och agerade HR-ansvarig eller HRBP ute hos våra kunder. Antingen hade företaget valt att outsourca hela deras HR-funktion till oss eller så agerade jag extended HR till deras befintliga HR-team. Genom löpande leverans utvecklade och… Show more Sweden HR group är en high-end konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture, som erbjuder flexibla och moderna lösningar inom alla företags organisatoriska och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande. Som konsult gick jag ofta in och agerade HR-ansvarig eller HRBP ute hos våra kunder. Antingen hade företaget valt att outsourca hela deras HR-funktion till oss eller så agerade jag extended HR till deras befintliga HR-team. Genom löpande leverans utvecklade och stärkte jag, tillsammans med mina kollegor, allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser. Vi arbetade också med HR-strategiska och organisationsutvecklande projekt såsom t.ex. HR-strategi, Omstrukturering, Employer branding eller Kompetens- och prestationsoptimering. Show less

    • Sweden
    • Software Development
    • 300 - 400 Employee
    • HR-konsult
      • Aug 2019 - Nov 2021

      Som HR-konsult kombinerade jag teoretiska kunskaper inom HR och lön med datasystem. Eftersom Hogia erbjuder kunder systemlösningar in personal- och lön hjälpte jag Hogias kunder att vidareutveckla och effektivisera sina HR- och lönefunktioner samt sina existerande HR och löneprocesser. Ett stort fokus låg på att stötta och ge rådgivning till chefer inom HR och lön samt att hjälpa de att implementera olika rutiner och processer. Kunderna arbetade inom olika typer av kollektivavtalsområden. Som HR-konsult kombinerade jag teoretiska kunskaper inom HR och lön med datasystem. Eftersom Hogia erbjuder kunder systemlösningar in personal- och lön hjälpte jag Hogias kunder att vidareutveckla och effektivisera sina HR- och lönefunktioner samt sina existerande HR och löneprocesser. Ett stort fokus låg på att stötta och ge rådgivning till chefer inom HR och lön samt att hjälpa de att implementera olika rutiner och processer. Kunderna arbetade inom olika typer av kollektivavtalsområden.

    • Sweden
    • Defense and Space Manufacturing
    • 700 & Above Employee
    • HR-administratör
      • Feb 2019 - Jul 2019

      Arbetade med chefsrådgivning/chefs stöd och rekrytering av den kommande sommarpersonalen. Detta innebar löpande kontakt med chefer och att förse dem med verktyg och information. Höll även säkerhetsprövningssamtal med de kandidater vars tjänst var inplacerad i säkerhetsklass. Skötte också löpande HR-administration och avtalsskrivning. Arbetade med chefsrådgivning/chefs stöd och rekrytering av den kommande sommarpersonalen. Detta innebar löpande kontakt med chefer och att förse dem med verktyg och information. Höll även säkerhetsprövningssamtal med de kandidater vars tjänst var inplacerad i säkerhetsklass. Skötte också löpande HR-administration och avtalsskrivning.

    • Sweden
    • Staffing and Recruiting
    • 500 - 600 Employee
    • Personaladministratör
      • Aug 2017 - Feb 2019

      Arbetade med företagets program STOM (stöd och matchning! Vilket innebar att jag höll individuella samtal och workshops där jag coachat, väglett och stöttat arbetssökande till arbete eller reguljära studier. All jobbmatchning har varit individanpassad och utgått ifrån individens behov, möjligheter och önskemål. Utöver jobbcoachandet hjälpte jag även till med bemanningen till ett utav företagets största uppdrag. Bokade ut konsulter och stöttade upp vid löner och fakturering. Arbetade med företagets program STOM (stöd och matchning! Vilket innebar att jag höll individuella samtal och workshops där jag coachat, väglett och stöttat arbetssökande till arbete eller reguljära studier. All jobbmatchning har varit individanpassad och utgått ifrån individens behov, möjligheter och önskemål. Utöver jobbcoachandet hjälpte jag även till med bemanningen till ett utav företagets största uppdrag. Bokade ut konsulter och stöttade upp vid löner och fakturering.

    • Sweden
    • Travel Arrangements
    • 100 - 200 Employee
    • HR-specialist
      • Sep 2018 - Oct 2018

      På HR-avdelningen, på Resia Travel Groups huvudkontor, har jag deltagit i en HR-specialist breda arbete. Jag har deltagit i arbete med chefsrådgivning/chefsstöd, framtagning av chefsinformation, arbetsrättsliga frågeställningar och fackliga förhandlingar. Men också utveckling och implementering av olika HR processer, arbete med kompetensfrågor, arbetsmiljö, samt rehabilitering. På HR-avdelningen, på Resia Travel Groups huvudkontor, har jag deltagit i en HR-specialist breda arbete. Jag har deltagit i arbete med chefsrådgivning/chefsstöd, framtagning av chefsinformation, arbetsrättsliga frågeställningar och fackliga förhandlingar. Men också utveckling och implementering av olika HR processer, arbete med kompetensfrågor, arbetsmiljö, samt rehabilitering.

    • Sweden
    • Staffing and Recruiting
    • 400 - 500 Employee
    • HR-assistent/Rekryterare
      • Aug 2016 - May 2017

      Som HR-assistent har jag varit stöd och assisterat konsultchefen on-site hos en av Randstads största kunder. Har hjälpt till att ta fram underlag till avtal och stötta i lönefrågor och arbetsrättsliga frågeställningar. Ansvarade även för rekryteringen där det ingick att sköta annonsering, ta emot ansökningar, göra kravprofiler, urval samt hålla intervjuer. Som HR-assistent har jag varit stöd och assisterat konsultchefen on-site hos en av Randstads största kunder. Har hjälpt till att ta fram underlag till avtal och stötta i lönefrågor och arbetsrättsliga frågeställningar. Ansvarade även för rekryteringen där det ingick att sköta annonsering, ta emot ansökningar, göra kravprofiler, urval samt hålla intervjuer.

    • Sweden
    • Human Resources Services
    • 1 - 100 Employee
    • Studentrepresentant för HR-föreningens yrkesnätverk
      • May 2016 - Apr 2017

      Studentrepresentant för HR-föreningens yrkesnätverk i Luleå. Detta innebär att jag samordnat nätverkets träffar och satt med och träffade andra verksamma inom branschen, som arbetar med HR och personalfrågor, för erfarenhets - och idéutbyte. Studentrepresentant för HR-föreningens yrkesnätverk i Luleå. Detta innebär att jag samordnat nätverkets träffar och satt med och träffade andra verksamma inom branschen, som arbetar med HR och personalfrågor, för erfarenhets - och idéutbyte.

    • Sweden
    • Wholesale Building Materials
    • 700 & Above Employee
    • Administratör
      • Apr 2016 - Sep 2016

      Som extraarbete vid sidan av studierna har jag arbetat på Ahlsells kontor i Luleå. Mina arbetsuppgifter har varit att sköta många av de administrativa uppgifterna som finns såsom orderhantering, sitta i växeln och att hjälpa till inom säljsupporten. Som extraarbete vid sidan av studierna har jag arbetat på Ahlsells kontor i Luleå. Mina arbetsuppgifter har varit att sköta många av de administrativa uppgifterna som finns såsom orderhantering, sitta i växeln och att hjälpa till inom säljsupporten.

    • Sweden
    • Research Services
    • 700 & Above Employee
    • Studentmentor
      • Aug 2015 - Feb 2016

      Studentmentor i Luleå studentkårs projekt Studentmentorerna. Projektet syftade till att stödja nya studenter med introduktionen till de akademiska studierna. Bland annat skulle jag som mentor lära ut förhållningssätt kring studieteknik och studiestrategi. Studentmentor i Luleå studentkårs projekt Studentmentorerna. Projektet syftade till att stödja nya studenter med introduktionen till de akademiska studierna. Bland annat skulle jag som mentor lära ut förhållningssätt kring studieteknik och studiestrategi.

Education

  • Luleå tekniska universitet
    Masterprogram i Human Resource Management
    2017 - 2019
  • Luleå tekniska universitet
    Psykologiprogrammet med inriktning personal- och arbetsvetenskap
    2014 - 2017
  • Aranäsgymnasiet
    Samhällsvetenskapligt program med internationell inriktning
    2009 - 2012

Community

You need to have a working account to view this content. Click here to join now