Jens Persson

Project Manager at TAM Group
  • Claim this Profile
Contact Information
us****@****om
(386) 825-5501
Location
Greater Malmö Metropolitan Area, SE

Topline Score

Topline score feature will be out soon.

Bio

Generated by
Topline AI

You need to have a working account to view this content.
You need to have a working account to view this content.

Experience

    • Egypt
    • Public Safety
    • 1 - 100 Employee
    • Project Manager
      • Jan 2013 - Present

      Jag har sedan 2013 arbetat med fastighetsutveckling som projektledare på TAM i Malmö, och har varit med och utvecklat och hyrt ut i ett 40-tal retailprojekt av varierande karaktär. Arbetet består av platsutveckling, projektutveckling, rådgivning och uthyrning. Ett av mina största och längsta uppdrag har varit ansvaret för utvecklingen av Skurups Handelsplats. I jobbet har jag en stor nytta av de lärdomar jag själv fått som retailer under åren och att ha jobbat på hyresgästsidan. Jag har sedan 2013 arbetat med fastighetsutveckling som projektledare på TAM i Malmö, och har varit med och utvecklat och hyrt ut i ett 40-tal retailprojekt av varierande karaktär. Arbetet består av platsutveckling, projektutveckling, rådgivning och uthyrning. Ett av mina största och längsta uppdrag har varit ansvaret för utvecklingen av Skurups Handelsplats. I jobbet har jag en stor nytta av de lärdomar jag själv fått som retailer under åren och att ha jobbat på hyresgästsidan.

    • Grundare/vd
      • 2013 - Present

      Utvecklat och driver på fritiden Retroplay, ett e-handelsbolag och varumärke för försäljning av Nintendo retrospel inom Norden. Kompletterande försäljning med mobil enhet på event och mässor. Affärsidén är cirkulär med återvinning, refurbishment och återförpackning av begagnade spel som sedan säljes med 1 års garanti. Konceptet är utvecklat utifrån lärdom och erfarenheter från +30 år som Nintendohandlare. Utvecklat och driver på fritiden Retroplay, ett e-handelsbolag och varumärke för försäljning av Nintendo retrospel inom Norden. Kompletterande försäljning med mobil enhet på event och mässor. Affärsidén är cirkulär med återvinning, refurbishment och återförpackning av begagnade spel som sedan säljes med 1 års garanti. Konceptet är utvecklat utifrån lärdom och erfarenheter från +30 år som Nintendohandlare.

    • United Kingdom
    • Graphic Design
    • 1 - 100 Employee
    • Project Manager Establishment
      • Aug 2002 - Jan 2013

      Arbetade under 10 år som projektledare etablering inom sportkedjan Stadium. Arbetet innebar projektering, budgetering, upphandling, utförande samt uppföljning av nyetableringar och ombyggnationer. Etablerade och byggde om ett 60-tal butiker i Sverige, Danmark och Finland. Projektens budget varierade mellan ca 3-12 MSEK. Jag hade även ett förvaltningsansvar för 42 befintliga butiker i region väst, syd samt Danmark. Tog även fram marknadsundersökningar som grund för kommande etableringar. Parallellt arbetade jag fram ett antal styrdokument som utvecklade etableringsprocessen samt ledde ett stort besparings – och utvecklingsprojekt 2010. Som Etableringsansvarig Danmark satt jag med i det beslutande Etableringsrådet 2010-2012. En mycket lärorik och kul resa under dessa år med högt tempo! Här fick jag lära mig att "Retail- is detail", kostnadsoptimering samt att förädla etableringsprocessen med hänsyn till interna samt externa projektdeltagare. Även lärdom kring att det är större kulturella samt marknadsmässiga skillnader mellan Sverige och Danmark än vad man kan tro. Familjen Eklöf bidrog till att skapa den goda "Stadiumandan" som gjorde att man som anställd kände sig extra motiverad och som en del i familjen. Föredöme inom svensk retail! Show less

    • Grundare/vd
      • 2001 - 2013

      Utvecklade ett e-handelsföretag med en unik köp/sälj plattform samt multikanal strategi för handel med begagnade tv-spel. Kompletterade med fysiska butiker, lagershop samt shop in shop i sydöstra Skåne (Simrishamn, Ystad, Skurup, Sjöbo) Utvecklade ett e-handelsföretag med en unik köp/sälj plattform samt multikanal strategi för handel med begagnade tv-spel. Kompletterade med fysiska butiker, lagershop samt shop in shop i sydöstra Skåne (Simrishamn, Ystad, Skurup, Sjöbo)

    • Arkitekt / Pojektledare /Byggherre
      • Jul 2006 - Aug 2007

      Ritade, projekterade samt byggde med min fars hjälp mitt eget hus - "Skateborg" - i Beddingestrand 2006 - 2007. Ritade, projekterade samt byggde med min fars hjälp mitt eget hus - "Skateborg" - i Beddingestrand 2006 - 2007.

    • Marknads/ Etablerings ansvarig
      • May 2001 - Jun 2002

      Arbetade med att etablera VS, ett nytt koncept och varumärke inom sport- och fritidskläder, via butiker, postorder, internet och event. Arbetet innebar mycket kontakt med köpcentrum samt fastighetsbolag över hela landet. Ansvarade för att reka lägen, förhandla kontrakt, byggprojektering, rekrytering personal, etc. Arbetade med att etablera VS, ett nytt koncept och varumärke inom sport- och fritidskläder, via butiker, postorder, internet och event. Arbetet innebar mycket kontakt med köpcentrum samt fastighetsbolag över hela landet. Ansvarade för att reka lägen, förhandla kontrakt, byggprojektering, rekrytering personal, etc.

    • Produktchef
      • Jan 2001 - Apr 2001

      Ansvarig för Games avdelningen I Norden. Planerande och uppbyggnad av Gameshop sajt, inköpsrutiner, marknadsföring, etc. Ansvarig för Games avdelningen I Norden. Planerande och uppbyggnad av Gameshop sajt, inköpsrutiner, marknadsföring, etc.

    • Försäljning- och Marknadschef
      • Jun 1999 - Dec 2000

      I juni 1999 fick jag tjänsten som försäljningschef på nystartade tv-spelföretaget Ingoland AB med siten Ingo.se, ett e-com företag inom Spray-koncernen. Andra systerföretag i koncernen var Sumo, Toga, MrJet, Insplanet m.fl. Jag var med från planerings och uppbyggnadsstadiet. Ansvarade för försäljning, inköp samt tillhörande tredjepartslogistik. Övertog sedan även ansvaret som marknadschef med marknadsplanering, annonsering(offline+online) samt uppföljning och ansvar för kundtjänst. En speciell period under IT-yran där det var "act big" och "burnrate" som gällde! Lärorikt hur en stark företagskultur fick med alla på de något "orealistiska" målen som sattes upp i början. Bolaget var ett av de första i branschen att enbart sälja på nätet och på mindre än ett år lyckades vi ta betydande marknadsandelar. Show less

    • Grundare / vd
      • Mar 1997 - Mar 1999

      Grundade och drev tillsammans med en kompanjon en Intersport butik i Simrishamn under en 2-årsperiod. Vi var då Sveriges yngsta Intersporthandlare. En lärorik period för att tidigt få insyn och kunskap om hur en fristående fackhandelskedja fungerar. (Då var Intersport marknadsledande med ca 2Mdr i omsättning mot Stadiums ca 1Mdr...) Grundade och drev tillsammans med en kompanjon en Intersport butik i Simrishamn under en 2-årsperiod. Vi var då Sveriges yngsta Intersporthandlare. En lärorik period för att tidigt få insyn och kunskap om hur en fristående fackhandelskedja fungerar. (Då var Intersport marknadsledande med ca 2Mdr i omsättning mot Stadiums ca 1Mdr...)

    • Grundare/vd
      • Jan 1991 - Feb 1999

      Grundade JP spel då jag var 15 år och blev Sveriges yngsta och och enskilt största Nintendohandlare. Expanderade med att öppna butiker/filialer på flera orter (bl. a Malmö och Simrishamn) samt rikstäckande postorderverksamhet samt tidig e-handel med start 1996. Företaget blev bl a en av de största aktörerna i Sverige vid releaserna av Sony Playstation (1995) samt Nintendo 64 (1997). Drev även CD/film/Dator (Multimedia) butik. Mer om min 30-åriga resa som Nintendohandlare går att läsa i nedan länkad artikel vilket är en utökad version från boken SUPER NINTENDO i Sverige. Show less

    • Styrelseledamot
      • 1997 - 1998

      Under min tid som företagare i Simrishamn fick jag förtroendet att vara styrelseledamot i Köpmannaföreningen. Jag ansvarade där för aktiviteter som marknader och uppträden. Under min tid som företagare i Simrishamn fick jag förtroendet att vara styrelseledamot i Köpmannaföreningen. Jag ansvarade där för aktiviteter som marknader och uppträden.

    • Sommarjobb / Hantlangare
      • Jan 1989 - Jul 1993

      Arbetade på helger och sommarlov som hantlangare i min fars byggföretag. Lärde mig grunderna i byggnation. Fick sedan under två somrar jobba som hantlangare och följa ombyggnationen av Karlaby Kro på Österlen, från en förfallen bondgård till exklusiv hotell- och konferensanläggning. Efter att jag slutade 9:an jobbade jag sedan tre somrar med att hjälpa min lärare Bengt Lindberg i olika byggprojekt. Arbetade på helger och sommarlov som hantlangare i min fars byggföretag. Lärde mig grunderna i byggnation. Fick sedan under två somrar jobba som hantlangare och följa ombyggnationen av Karlaby Kro på Österlen, från en förfallen bondgård till exklusiv hotell- och konferensanläggning. Efter att jag slutade 9:an jobbade jag sedan tre somrar med att hjälpa min lärare Bengt Lindberg i olika byggprojekt.

Education

  • BAS P / BAS U
    Bas P / Bas U
    2011 - 2011
  • Svensk Handel
    Arbetsmiljöutbildning
    2010 - 2010
  • Blanchard
    Situationsanpassat Ledarskap II
    2008 - 2008
  • Mindset AB
    Ledarskapsutbildning
    2005 - 2005
  • Malmö Högskola
    Marknads- och företagsjuridik
    2003 - 2003
  • Ekonomihögskolan vid Lunds universitet
    Ekonomi för Entreprenörer
    2001 - 2003
  • Militärtjänstutbildning Flottan Karlskrona, HMS Västervik
    Signalman, 3:e Ytattackflottiljen, HMS Västervik, Militärtjänst
    1996 - 1996
  • Friaborgsskolan Simrishamn / Österportskolan Ystad
    3 årig Tekniks linje - inriktning bygg
    1992 - 1995

Community

You need to have a working account to view this content. Click here to join now