Erik Lind

CEO at PATIA
  • Claim this Profile
Contact Information
us****@****om
(386) 825-5501
Location
Stockholm, Stockholm County, Sweden, SE
Languages
  • English -

Topline Score

Topline score feature will be out soon.

Bio

Generated by
Topline AI

You need to have a working account to view this content.
You need to have a working account to view this content.

Experience

    • Sweden
    • Hospitals and Health Care
    • 1 - 100 Employee
    • CEO
      • Oct 2017 - Present

      Driver och utvecklar nya verksamheter inom IOF och LSS segmentet. Vi har och kommer utveckla HVB-hem, Jour- och Familjehem, Skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor och deras barn, Stödboenden, LSS boenden, Öppenvård mm. Driver och utvecklar nya verksamheter inom IOF och LSS segmentet. Vi har och kommer utveckla HVB-hem, Jour- och Familjehem, Skyddade boenden för våldsutsatta kvinnor och deras barn, Stödboenden, LSS boenden, Öppenvård mm.

    • Sweden
    • Hospitals and Health Care
    • 700 & Above Employee
    • Regionchef
      • May 2017 - Oct 2017

    • Sweden
    • Hospitals and Health Care
    • 700 & Above Employee
    • Bitr. Regionchef
      • Aug 2014 - Apr 2017

      Ansvarar för utveckling av såväl de verksamhetschefer som de verksamhetsområden de ansvarar för. Dessa inkluderar bl a: - HVB-hem för barn och unga, - HVB-hem för kvinnor och deras barn i behov av skydd och krisbearbetning som en följd av relationsnära våld, - HVB-hem för vuxna med beroendeproblematik enligt 12-stegsprogrammet, - Lågtröskelboende för äldre med en aktuell eller tidigare beroendeproblematik, - Öppenvård för ungdomar och unga vuxna, - Stödboenden med- eller… Show more Ansvarar för utveckling av såväl de verksamhetschefer som de verksamhetsområden de ansvarar för. Dessa inkluderar bl a: - HVB-hem för barn och unga, - HVB-hem för kvinnor och deras barn i behov av skydd och krisbearbetning som en följd av relationsnära våld, - HVB-hem för vuxna med beroendeproblematik enligt 12-stegsprogrammet, - Lågtröskelboende för äldre med en aktuell eller tidigare beroendeproblematik, - Öppenvård för ungdomar och unga vuxna, - Stödboenden med- eller utan personal, - Speciallösningar; för våra allra svåraste klienter/brukare, - Asyl- och PUT-boenden för ensamkommande barn och ungdomar, - Jour- och Familjehemsvård mm Jag drivs av en ständig hunger att utveckla de verksamheter vi redan har samtidigt som jag även vill utveckla nya verksamheter. Jag nöjer mig inte med att förvalta det vi redan har utan vill förbättra detta genom att organisera så att vi ständigt kvalitativt kan utveckla det befintliga och organiskt växa när detta är möjligt. Show less Ansvarar för utveckling av såväl de verksamhetschefer som de verksamhetsområden de ansvarar för. Dessa inkluderar bl a: - HVB-hem för barn och unga, - HVB-hem för kvinnor och deras barn i behov av skydd och krisbearbetning som en följd av relationsnära våld, - HVB-hem för vuxna med beroendeproblematik enligt 12-stegsprogrammet, - Lågtröskelboende för äldre med en aktuell eller tidigare beroendeproblematik, - Öppenvård för ungdomar och unga vuxna, - Stödboenden med- eller… Show more Ansvarar för utveckling av såväl de verksamhetschefer som de verksamhetsområden de ansvarar för. Dessa inkluderar bl a: - HVB-hem för barn och unga, - HVB-hem för kvinnor och deras barn i behov av skydd och krisbearbetning som en följd av relationsnära våld, - HVB-hem för vuxna med beroendeproblematik enligt 12-stegsprogrammet, - Lågtröskelboende för äldre med en aktuell eller tidigare beroendeproblematik, - Öppenvård för ungdomar och unga vuxna, - Stödboenden med- eller utan personal, - Speciallösningar; för våra allra svåraste klienter/brukare, - Asyl- och PUT-boenden för ensamkommande barn och ungdomar, - Jour- och Familjehemsvård mm Jag drivs av en ständig hunger att utveckla de verksamheter vi redan har samtidigt som jag även vill utveckla nya verksamheter. Jag nöjer mig inte med att förvalta det vi redan har utan vill förbättra detta genom att organisera så att vi ständigt kvalitativt kan utveckla det befintliga och organiskt växa när detta är möjligt. Show less

    • Regional Manager - Regional Verksamhetschef
      • Jan 2011 - Aug 2014

      Ansvarar för utveckling av såväl de verksamhetschefer som de verksamhetsområden de ansvarar för. Dessa inkluderar bl a: - HVB-hem för barn och unga, - HVB-hem för kvinnor och deras barn i behov av skydd och krisbearbetning som en följd av relationsnära våld, - Öppenvård för ungdomar och unga vuxna, - Stödboenden med- eller utan personal, - Speciallösningar; HVB-hem och LSS-boenden för våra allra svåraste klienter/brukare, - Boende för hemlösa med missbruksproblematik… Show more Ansvarar för utveckling av såväl de verksamhetschefer som de verksamhetsområden de ansvarar för. Dessa inkluderar bl a: - HVB-hem för barn och unga, - HVB-hem för kvinnor och deras barn i behov av skydd och krisbearbetning som en följd av relationsnära våld, - Öppenvård för ungdomar och unga vuxna, - Stödboenden med- eller utan personal, - Speciallösningar; HVB-hem och LSS-boenden för våra allra svåraste klienter/brukare, - Boende för hemlösa med missbruksproblematik mm Jag drivs av en ständig hunger att utveckla de verksamheter vi redan har samtidigt som jag även vill utveckla nya verksamheter. Jag nöjer mig inte med att förvalta det vi redan har utan vill förbättra detta genom att organisera så att vi ständigt kvalitativt kan utveckla det befintliga och organiskt växa när detta är möjligt.

    • Local manager - Verksamhetschef
      • Jan 2007 - Dec 2010

      Verksamhetschef för Speciallösningar som via sina HVB-hem och LSS boenden tar emot de svåraste ärendena, de som inte klarar av att bo på boenden med andra placerade samtidigt. Tjänsten innebär att ha eget ansvar över lagd budget, personalfrågor, arbetsmiljöansvar mm. Verksamheten är ej statisk vilket innebär att stort fokus på sälj och marknadsföring för att få in ärenden. I de ärenden som sedan kommer är det viktigt att skräddarsy vilken behandling klienten skall ha. Detta… Show more Verksamhetschef för Speciallösningar som via sina HVB-hem och LSS boenden tar emot de svåraste ärendena, de som inte klarar av att bo på boenden med andra placerade samtidigt. Tjänsten innebär att ha eget ansvar över lagd budget, personalfrågor, arbetsmiljöansvar mm. Verksamheten är ej statisk vilket innebär att stort fokus på sälj och marknadsföring för att få in ärenden. I de ärenden som sedan kommer är det viktigt att skräddarsy vilken behandling klienten skall ha. Detta sköter någon av de behandlingssamordnare och gruppchefer som verksamhetschef har till sitt förfogande. Verksamheten omsätter ca. 30 Mkr och har ca 25 fast anställda och ett stort antal visstidsanställda.

    • Behandlingssamordnare
      • Aug 2006 - Dec 2006

      Ta emot och skräddarsy behandlingen för de svåraste ärenden socialtjänsten och BUP m fl placerar. Leda och fördela arbetet i de HVB-hem eller LSS boenden verksamheten har. Tillsätta rätt behandlingsmetod, rätt handledning, rätt personal utifrån varje enskilt ärende. Ta emot och skräddarsy behandlingen för de svåraste ärenden socialtjänsten och BUP m fl placerar. Leda och fördela arbetet i de HVB-hem eller LSS boenden verksamheten har. Tillsätta rätt behandlingsmetod, rätt handledning, rätt personal utifrån varje enskilt ärende.

    • Sweden
    • Government Administration
    • 700 & Above Employee
    • Socialsekreterare
      • Jun 1999 - Jun 2006

Education

  • Umeå University
    Bachelor of social work, Socialt arbete
    1996 - 1999
  • Umeå universitet
    Bachelor of Social Work, Social Work
    1996 - 1999

Community

You need to have a working account to view this content. Click here to join now