Bertil Blom

Tekniker/Projektledare/Inköpare at Arlanda Express
  • Claim this Profile
Contact Information
us****@****om
(386) 825-5501
Location
Greater Stockholm Metropolitan Area, SE

Topline Score

Topline score feature will be out soon.

Bio

Generated by
Topline AI

You need to have a working account to view this content.
You need to have a working account to view this content.

Experience

    • Sweden
    • Truck Transportation
    • 1 - 100 Employee
    • Tekniker/Projektledare/Inköpare
      • May 2017 - Present

      Kommer att fortsätta jobba med projekt inom Tele DLC, säkerställa reservdelshållningen för både gamla och nya system. Inköp av kritiska delar inom TVM, CCTV, PA, Nätverksswitchar etc. Kommer att fortsätta jobba med projekt inom Tele DLC, säkerställa reservdelshållningen för både gamla och nya system. Inköp av kritiska delar inom TVM, CCTV, PA, Nätverksswitchar etc.

    • Norway
    • Oil and Gas
    • 100 - 200 Employee
    • Tekniker/driftledare/reservdelsansvarig/Inköp
      • Apr 2004 - Apr 2017

      Infratek Sverige AB/Järnvägssystem Arbetat med drift och underhåll av olika telekommunikationssystem som företagsväxel, transmissionssystem och tunnelradiosystem. Varit ansvarig för utbytet av samtliga biljettautomater, delaktig i upphandlingen och valet av konfiguration. Driften av dessa är en av de viktigaste ansvarsområdet, de är både inkomstbringande och måste hålla en hög tillgänglighet för resenärerna. Samtidigt har jag ansvarat för inköp, lagerhållning och… Show more Infratek Sverige AB/Järnvägssystem Arbetat med drift och underhåll av olika telekommunikationssystem som företagsväxel, transmissionssystem och tunnelradiosystem. Varit ansvarig för utbytet av samtliga biljettautomater, delaktig i upphandlingen och valet av konfiguration. Driften av dessa är en av de viktigaste ansvarsområdet, de är både inkomstbringande och måste hålla en hög tillgänglighet för resenärerna. Samtidigt har jag ansvarat för inköp, lagerhållning och reparationsärenden av kritiska delar i anläggningen. Har även arbetat med fel- och tillgänglighetsstatistik inom TELE entreprenaden som månadsvis rapporterats vår uppdragsgivare A-train AB. Show less Infratek Sverige AB/Järnvägssystem Arbetat med drift och underhåll av olika telekommunikationssystem som företagsväxel, transmissionssystem och tunnelradiosystem. Varit ansvarig för utbytet av samtliga biljettautomater, delaktig i upphandlingen och valet av konfiguration. Driften av dessa är en av de viktigaste ansvarsområdet, de är både inkomstbringande och måste hålla en hög tillgänglighet för resenärerna. Samtidigt har jag ansvarat för inköp, lagerhållning och… Show more Infratek Sverige AB/Järnvägssystem Arbetat med drift och underhåll av olika telekommunikationssystem som företagsväxel, transmissionssystem och tunnelradiosystem. Varit ansvarig för utbytet av samtliga biljettautomater, delaktig i upphandlingen och valet av konfiguration. Driften av dessa är en av de viktigaste ansvarsområdet, de är både inkomstbringande och måste hålla en hög tillgänglighet för resenärerna. Samtidigt har jag ansvarat för inköp, lagerhållning och reparationsärenden av kritiska delar i anläggningen. Har även arbetat med fel- och tillgänglighetsstatistik inom TELE entreprenaden som månadsvis rapporterats vår uppdragsgivare A-train AB. Show less

    • Sweden
    • Telecommunications
    • 700 & Above Employee
    • Inköpstekniker, Strategiskt Inköp
      • Dec 2000 - Mar 2003

      Inköpstekniker för inbyggnadskraft GSM/WCDMA Ingått i ett team inom strategiskt inköp. Arbetat i Ericssons olika kärn- system i huvudsak med produkter, dokumentation och priser. Tagit fram produktkostnadskalkyler som stöd vid upphandling och prisförhandling. Samarbetat med design för att säkerställa produktstrukturer och se till att kopplingen mellan produkter, leverantörer och produktstatus är korrekta. Ansvarat bl.a. för Supply Approval, ett verktyg för att säkerställa… Show more Inköpstekniker för inbyggnadskraft GSM/WCDMA Ingått i ett team inom strategiskt inköp. Arbetat i Ericssons olika kärn- system i huvudsak med produkter, dokumentation och priser. Tagit fram produktkostnadskalkyler som stöd vid upphandling och prisförhandling. Samarbetat med design för att säkerställa produktstrukturer och se till att kopplingen mellan produkter, leverantörer och produktstatus är korrekta. Ansvarat bl.a. för Supply Approval, ett verktyg för att säkerställa att leverantörerna har erforderlig dokumentation och utrustning vid produktrevisionsändringar. Fungerat som interface mot OEM-leverantörs key account för produkttekniska frågor.

    • Serviceingenjör
      • Mar 1987 - Dec 2000

      Ansvarig för ett 20-tal olika testutrustningar. Specialiserade mig på hanteringsautomater för integrerade kretsar, s.k. Handlers. Medverkade till att minska kostsamma stillestånd på produktions- utrustningar vilket i sin tur leder till kortare ledtid i produktion. Ansvarat för förebyggande underhåll, akutservice, reservdelslager, inköp av reservdelar och förslitningsmaterial mm för ca ½ MSEK/år Arbetat med temperaturkalibrering och utbildning av nya tekniker. Medverkat… Show more Ansvarig för ett 20-tal olika testutrustningar. Specialiserade mig på hanteringsautomater för integrerade kretsar, s.k. Handlers. Medverkade till att minska kostsamma stillestånd på produktions- utrustningar vilket i sin tur leder till kortare ledtid i produktion. Ansvarat för förebyggande underhåll, akutservice, reservdelslager, inköp av reservdelar och förslitningsmaterial mm för ca ½ MSEK/år Arbetat med temperaturkalibrering och utbildning av nya tekniker. Medverkat vid extern serviceutbildning, nyinstallationer och olika förbättringsprojekt inom produktionsteknikgruppen.

    • Operator
      • Apr 1987 - Oct 1990

      Operatör Produktionsoperatör på kapslingen. Internkapslingen hanterade prototypserier av microchip på s.k wafers. Kvalitetssäkring i form av visuell avsyning, sågning, montering och bondning för elektrisk anslutning mot kapslingen. Operatör Produktionsoperatör på kapslingen. Internkapslingen hanterade prototypserier av microchip på s.k wafers. Kvalitetssäkring i form av visuell avsyning, sågning, montering och bondning för elektrisk anslutning mot kapslingen.

    • Sweden
    • Government Administration
    • 700 & Above Employee
    • Elektriker
      • Jun 1986 - Jan 1987

      Felavhjälpning och nyinstallation på olika stark- och svagströmsanläggningar på Långbro Sjukhus Felavhjälpning och nyinstallation på olika stark- och svagströmsanläggningar på Långbro Sjukhus

Education

  • Märsta Gymnasiet
    EL Tele tekniker
    1983 - 1985
  • Cederbergsskolan

Community

You need to have a working account to view this content. Click here to join now