Oğuz Toklu

Turkish Ground Services / Yolcu Hizmetleri Memuru at Turkish Ground Services
  • Claim this Profile
Contact Information
us****@****om
(386) 825-5501
Location
Istanbul, Istanbul, Turkey, TR

Topline Score

Topline score feature will be out soon.

Bio

Generated by
Topline AI

5.0

/5.0
/ Based on 2 ratings
  • (2)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)

Filter reviews by:

Özgür ALTAY

CNR Holding'te kurulan ilk dijital pazarlama ekibinde yer alan Oğuz, Türkiye'nin en büyük fuarcılık organizasyonunda; sosyal medya hesaplarının ilk kurulumundan, reklam yönetimine kadar bir çok konuda tecrübe edinmiştir. CNR Avrasya Boat Show, CNR HomeTex, CNR Kitap fuarları gibi TÜrkiye'nin marka olan fuarlarında önemli görevler almıştır. Yaptığı işlerde sonuç odaklıdır ve işi sonuna kadar takip etmektedir. Önemli ve kritik işlerin sorumluluğunu üstlenip başarıyla yerine getirmektedir. Çalışma arkadaşınca sevilen Oğuz, aynı zamanda yaptığı işte iyi bir takım oyunu sergilemektedir.

Eren Çulcuoğlu

I have known Oğuz since November 2013. Since then he has proved to be a most reliable and effective member of the digital marketing team. I can confirm that he is a man of great integrity, is extremely dedicate to his work and is a creative person which is necessary in digital marketing field. And his background in digital marketing and social media makes him so successful. He displays remarkable initiative demonstrating an ability to analyze complex issues and develop sustainable solutions to problems. This is most valuable characteristic for any employers in the fast moving and rapidly changing industries such as marketing, digital media and communications. His approach to work is dedicated highly professional and he demonstrates an ability to understand the corporate culture of the whole organization leading to a high degree of interdepartmental communication and very good interpersonal working relationships. Furthermore, he is very energetic person. He is always cheerful and willing to assist with any task. In addition, Oğuz has a great motivation all the time and he is always interest in learning new things. I am enjoying working with Oğuz and I am happy to be able to provide this recommendation. I have great respect for him as an individual and as a professional.

You need to have a working account to view this content.
You need to have a working account to view this content.

Experience

    • Turkish Ground Services / Yolcu Hizmetleri Memuru
      • Nov 2018 - Present

      Turkish Ground Services / Yolcu Hizmetleri Memuru Turkish Ground Services / Yolcu Hizmetleri Memuru

    • Türkiye
    • Events Services
    • 100 - 200 Employee
    • Social Media Specialist
      • Dec 2012 - Present

      -Sosyal medya hesaplarının yönetimi-İçeriklerin oluşturulması-Sosyal medya kampanyalarının yönetimi-Facebook,Linkedin,Twitter ve İnstagram reklam modellerinin kullanılması-Müşteri ve marka arasında iletişimin sağlanması.-Site trafiği, beğeni sayıları ve tıklanma oranları analiz etmek.-Tasarım ekibi ile koordine olarak satış ekibi için dijital materyalleri hazırlamak.- Fuarın ziyaretçi analizini yapıp hedeflenen ziyaretçiye ulaşmanın alternatif yollarını bulmak.- Hem ziyaretçi hem de katılımcı için periyodik newsletter'lar oluşturmak-Online itibar ve pazarlama stratejilerine yardımcı olmak.-Outsource edilen işlerin yönetimini ve takibini yapmak.FUARLAR-İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı-Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı-İstanbul Mobilya Fuarı-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı-Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri & Tedarikçileri Fuarı-CNR Kitap Fuarı

    • Customer relationship management
      • 2010 - 2012

      Web Sitesi Tasarımı, Web Sitesi Çözümleri, Kurumsal Kimlik, E-Ticaret Sistemi, Ürün Pazarlama ve Danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren "1e1 Medya" bünyesinde:-Müşteri ilişkileri yönetimi.-Müşterilerin, operasyonel ve teknik problemlerinin çözülmesine yardımcı olmak.-Müşteri ihtiyaçlarının ve şikâyetlerinin kayıtlarını tutmak, bilgi sağlamak.-İşyeri ile müşteri ilişkilerini yürütmek.-Hizmet verilen markaların içinde bulundukları pazarı, tüketici eğilimlerini ve markaların rakiplerini izlemeye almak-Müşteri toplantılarını koordine etmek, toplantı notlarını ilgili taraflara dağıtmak ve beklenen işleri güncellemek.-Pazarlama faaliyetlerine yardımcı olup çözümler üretmek.

Education

  • Beykoz Vocational School of Logistics
    -

Community

You need to have a working account to view this content. Click here to join now